Hoe rank je hoger in Google? Start met deze 6 stappen!

Een succesvol zoekmachineoptimalisatie traject kan soms aanvoelen als een onmogelijke rekensom. Maar wat als het nu meer aanvoelde als het kiezen van een leuke locatie voor een date? Een uitdaging, maar dan wel een leuke. Het begint met wat zou ze leuk vinden? Na enige tijd goed nagedacht te hebben kom je op het juiste idee en ontstaat er een win-win situatie. Zij vond het romantisch dagje uit geweldig en jij komt goed uit de hoek. Wil je goed vindbaar zijn in Google is een soortgelijke aanpak vereist. Hoe werkt het?

1.Het stellen van doelen
Zonder een bepaald doel kom je nergens, dus ook hier is het erg belangrijk dat je de tijd neemt goed na te denken wat je precies wilt behalen. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan:

  • De bezoekers bekijken meer pagina’s tijdens hun bezoek
  • Meer inkomende links genereren vanaf externe sites
  • Een stijging van het aantal geïndexeerde pagina’s
  • Een hogere conversie per zoekwoord behalen vanuit zoekmachines
  • Totaal aantal unieke bezoekers vergroten

Het behalen van een hogere positie in de zoekresultaten van Google zou in dit geval een overkoepelende doelstelling zijn.

2.Onderzoek doen naar zoekwoorden
Onderzoek doen naar zoekwoorden is van belang om te kunnen weten welke woorden of zelfs combinaties van woorden er worden gebruikt bij het geven van een zoekopdracht in Google.

Google heeft 20 mei een nieuwe tool gelanceerd waarmee dit kan, namelijk Google Adwords Zoekwoordplanner. Wil je weten hoe je deze zoekwoordenplanner kunt gebruiken klik hier.

3.Relevante content plaatsten
Hierbij komen we terug bij het voorbeeld van de date, wat willen de bezoekers graag horen of zien. Eenmalig plaatsten van content is niet voldoende interessant dus je zal constant nieuwe content moeten bieden om bezoekers terug op je website te lokken. Wees niet beperkt bij tekst, maar gebruik ook vooral afbeeldingen, video’s, muziek etc.

4.On-page optimalisatie
Als je niet alleen je website, maar ook de pagina’s op je website goed vindbaar wilt maken op Google zal je gebruik moeten maken van unieke title tags en meta descriptions. Ook de inhoud op de site zoals tekst, afbeeldingen, video’s zou geoptimaliseerd moeten worden met headers, alt tags en beschrijvingen.

5.Content verspreiden
Een van de belangrijkste stappen in SEO is het verspreiden van de content op verschillende kanalen. Social media is goed te gebruiken voor het verspreiden van je content.Hierbij is belangrijk rekening te houden met de relevantie van het platform. Een goede vraag om de relevantie te bepalen zou kunnen zijn: Wat voor toegevoegde waarde levert het plaatsten van content op dit platform?

6.Linkbuilding
Als de bezoekers je content zo leuk beginnen te vinden en het dus aan andere sites of platformen linken hebben we het over linkbuilding. Dit zijn natuurlijke links en deze worden door Google het hoogst geranked.

Ben jij van mening dat ik een stap heb gemist, voel je vrij om iets toe te voegen in de commentaren hieronder.

Kristijan Vasic | 12-04-2016| 18:11 | link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *